Boekpresentatie Balkan Blues

Vandaag, 26 januari 2019, presenteert Samir Maglajlic in de bieb onder grote belangstelling zijn tweede boek, getiteld “Balkan Blues, Brieven uit Sarajevo”, een uitgave van Pieter Ellens’ bedrijf Corps 9 Publishers. 

Brieven van Amela Hadzimejlic aan haar gevluchte moeder en oorlogsverhalen van Mirsad Catic, Nick Teunissen en Samir zelf vormen de inhoud van dit boek. 

De prachtige en treffende illustraties zijn van de hand van de Deventer illustrator Charles Michels. 

Tijdens de presentatie leest Samir de voor hem meest indrukwekkende passage voor en Nevzeta, zijn echtgenote brengt een lied over heimwee ten gehore. 

Alice van Diepen, directeur van de Deventer Bibliotheek en Amela Hadzimejlic krijgen als eerste een boekexemplaar. Vers van de pers. 

Voor de mensen achter de bekende schermen is er ook een verrassing. Zij ontvangen van Holger Boswijk, namens de Stichting Elma een unieke uitgave van de compete boek-illustraties. Anke Hamstra praat de programma-onderdelen op een prettige manier aan elkaar.

Na afloop van de presentatie is er natuurlijk de boekverkoop en de signering. De netto opbrengst is, net als bij Samirs eerste boek, voor het Deventer Ziekenhuis.

Interesse in een exemplaar? Bestel het bij samir@stichtingelma.nl