Hulde aan onze zorgverleners!

Corona verandert ons leven. De voorgenomen activiteiten van onze stichting Elma zijn allemaal opgeschort. We maken dus even pas op de plaats, en houden onze anderhalve meter afstand. Kunnen we dan niets doen? Toch wel.

Wij zijn onze zorgverleners in Nederland zo dankbaar. Zij werken allemaal zo hard, en zo veel mensen die het zorgberoep ooit verlaten hebben, zijn weer actief geworden. Daar hebben we respect voor.

Kunnen we dan niets doen? Samir Maglajlic vond een oplossing. De schrijver van de boeken “Nederland door de ogen van een vluchteling” en ‘Balkan Blues” besluit twee zorginstellingen te bezoeken en voor het werkzame personeel exemplaren van zijn laatste boek te schenken.

Samen met zijn vrouw Nevzeta gaat hij naar stichting Fokus en naar woonzorgcentrum Spikvoorde. Om daar zelf die boeken te overhandigen, als dank aan en respect voor al die zorgverleners!

Fokus verleent assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), 24 uur per dag, 7 dagen per week. De cliënt bepaalt wat er moet gebeuren, wanneer en hoe. Dat is het bijzondere van Fokus: de cliënt heeft zelf de regie in handen!

In Deventer is het project Het Brunsvelt, waar Samir en Nevzeta 48 exemplaren van ‘Balkan Blues” hebben geschonken.

Woonzorgcentrum Spikvoorde biedt diensten die nodig zijn om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Binnen Spikvoorde wordt op verschillende fronten samengewerkt met het Gezondheidscentrum in Spikvoorde, JP van den Bent stichting, InteractContour en Zozijn.

Samir en Nevzeta brengen hier 32 boeken. Ook weer het blijk van dank en respect. Op deze wijze heeft stichting Elma een kleine bijdrage kunnen leveren aan de Deventer zorghelden!